Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Ερώτηση της "ΣΧΕΔίΑΣ" για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προς τον Δήμο Υμηττού


ΥΜΗΤΤΟΣ 30-5-08

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΥΠΟΨΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κου ΧΡ. ΖΟΥΠΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κα Ζ. ΖΟΥΠΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κο Γ. ΝΙΚΗΤΑΚΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κο Γ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ
Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία έντονη δραστηριότητα, η οποία αφορά στην τοποθέτηση σταθμών βάσης (κεραίες) κινητής τηλεφωνίας στους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Τούτο έχει οδηγήσει αφενός μεν στην κινητοποίηση κατοίκων οι οποίοι θίγονται από την εγκατάσταση αυτή, αφετέρου δε στην δραστηριοποίηση των οικείων Δημοτικών Αρχών οι οποίες μάλιστα έχουν προβεί (σε συνεργασία πάντα με τις επιτροπές κατοίκων) στην αποκαθήλωση αρκετών από αυτές, όπως έχει συμβεί π.χ. στον Δήμο Αθηναίων, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Αλίμου και αλλού.
Είναι γνωστό ότι στον Δήμο μας μέχρι πρότινος υπήρχαν τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (τρεις εντός των ορίων και μία στα σύνορα με την Ηλιούπολη) για την αντιμετώπιση των οποίων είχε συσταθεί επιτροπή κατοίκων του Δήμου μας, η δραστηριότητα της οποίας είχε οδηγήσει και στην συνδιοργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Οι μέχρι σήμερα γνωστές κεραίες είναι οι εξής:
1. Μάκρης 20
2. Παλληκαρίδη 16
3. Νάνσεν 2 & Κωνσταντινουπόλεως
4. Τανάγρας & Ίδης 49 (Ηλιούπολη).
Είναι γεγονός ότι η λειτουργία των σταθμών βάσης (κεραίες) κινητής τηλεφωνίας επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών εξαιτίας της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας την οποία εκπέμπουν. Έχουν κατηγορηθεί δε ευθέως από πλείστους όσους επιστήμονες, ιατρούς, καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. ότι συνδέονται με καρκινογενέσεις, λευχαιμίες, εγκεφαλικές βλάβες, ρινορραγίες και άλλες αρνητικές επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι γνωστή η ευαισθησία του κου Δημάρχου για θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία. Αρκετές φορές έχει τοποθετηθεί (και με την ιδιότητα του ιατρού) ενημερωτικά και ολοκληρωμένα πάνω σε διάφορα ιατρικά ζητήματα και οι θέσεις του έχουν καταδείξει το θέμα της υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα.
Γνωρίζουμε επίσης την ομόφωνη απόφαση με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετείται αρνητικά στο ενδεχόμενο εγκατάστασης νέων κεραιών στον Δήμο μας, απόφαση την οποία και θεωρούμε πολύ σημαντική.
Κατόπιν όλων των παραπάνω παρακαλούμε για την γραπτή ενημέρωσή μας πάνω στα εξής ερωτήματα:

1. Πέρα των πιο πάνω αναφερόμενων γνωστών κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει υποπέσει στην αντίληψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου η εγκατάσταση καινούριων νόμιμων ή αυθαίρετων ;
2. Για τις μέχρι τώρα γνωστές ή και ενδεχομένως καινούριες κεραίες έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή συγκεκριμένα (αλληλογραφία με αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, νομικές ενέργειες ή οτιδήποτε άλλο) ;
3. Έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να οδηγηθούμε στην οριστική αποξήλωσή τους και άρα στην διασφάλιση της υγείας των δημοτών μας ;

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων για την απάντησή σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: