Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που έστειλε στους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας με ημερομηνία 30/4/2012, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ζητά να δοθούν στοιχεία για το προσωπικό τους τα οποία όπως αναφέρει θα χρησιμοποιηθούν για διαβούλευση με την Τρόικα.


Ήδη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συσταθεί επιτροπές από υπηρεσιακούς παράγοντες και τεχνοκράτες Τροϊκανούς για την «αναδιοργάνωση» του προσωπικού και των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά δύο δις ευρώ το χρόνο για το 2013 και 2014. Η μείωση αυτή θα περιέλθει μέσα από τη συγχώνευση, το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν αναλάβει να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική, να θέσουν τα χρονοδιαγράμματα και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν. Στα πλαίσια αυτά υπηρεσίες του υπουργείου ζητούν από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για να δρομολογήσουν τα αντιδραστικά, αντεργατικά τους σχέδια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός κ. Γαννίτσης αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου καταγράφηκε η βούληση του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της δανειακής σύμβασης. Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα κόμματα πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην Τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές ότανι δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση.

Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους Τροϊκανούς, να μην γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.  

Βύρωνας 10  Μαΐου  201

Δεν υπάρχουν σχόλια: