Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια απόψε σε όλη τη χώρα

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια διοργανώνονται απόψε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας, με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός».

Οι διοργανωτές ζητούν μεταξύ άλλων να κηρυχθούν άκυροι οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Αυτή η συμμορία δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές. Είναι ώρα να κηρυχτούν άκυροι οι συνδυασμοί των τρομοκρατικών συμμοριών των φασιστών που δεν διστάζουν να γρονθοκοπούν δημόσια στα κανάλια, επικαλούμενοι "βουλευτική ασυλία"», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ζητείται όπως προχωρήσει άμεσα η ποινική δίωξη και η τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη «με παύση κάθε ασυλίας την οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται».

Τονίζεται επίσης, ότι «κανένας εργαζόμενος, κανένα σωματείο στα ΜΜΕ δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο φασιστών σε ραδιοφωνικό η τηλεοπτικό σταθμό η την κάλυψη της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις».

Τα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός» θα πραγματοποιηθούν:

Στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια
στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου
στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια
στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο
στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία
στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας» και «με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπoυς που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους».

Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου, στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια, στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο, στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία και στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: