Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση μεταλλεργατών χτες στα ΕΑΣ

Την πρωτοβουλία πήραν ταξικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής
 
Με πανό «Οχι στη διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας» και «Οχι στο κλείσιμο των ΕΑΣ, Συμβάσεις - Χρηματοδότηση - Προσλήψεις», μεταλλεργάτες της Αττικής και άλλοι εργαζόμενοι, διαδήλωσαν χτες ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και διοίκησης της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» για παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας, Θριασίου και η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα στα ΕΑΣ. Συμμετείχαν οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία στο Μετρό της Δάφνης. Από την ντουντούκα δόθηκε το στίγμα: «Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος από τα ΕΑΣ, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο. Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους. Να χρηματοδοτηθεί η εταιρεία, να υπογραφούν συμβάσεις από το υπουργείο Αμυνας και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. Απαιτούμε να σταματήσει η χώρα μας να υπηρετεί τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Ταυτόχρονα, μοιραζόταν υλικό στους περαστικούς, στους εργαζόμενους της περιοχής και γίνονταν ενημέρωση για το σκοπό της συγκέντρωσης. Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Δεληγιάννης, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σωρεία μηνύσεων κατά των συνδικαλιστών της Ζώνης με στόχο να τρομοκρατηθούν συνολικά οι εργαζόμενοι.
Η Αννα Χαλαρη, από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, σημειώνει: «Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία που αποτελούν έμπειρο εργατικό προσωπικό με άπειρες δυνατότητες τόσο για τις ανάγκες της άμυνας της χώρας, όσο και για να καλύψουν απαραίτητες για το λαό ανάγκες υποδομών».
Ο Κώστας Μυτηλινιού, από την Εργατοϋπαλληλική Ενότητα των ΕΑΣ, υπογράμμισε ότι από το 2010 έχει κλιμακωθεί η επιχείρηση των κυβερνήσεων σε βάρος των ΕΑΣ, κόβοντας συνειδητά τη χρηματοδότηση, τις συμβάσεις με την εταιρεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οδηγώντας έμπειρο εργατικό δυναμικό στην απαξίωση. «Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους», σημείωσε.
Αμέσως μετά ξεκίνησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Υμηττού, φτάνοντας έξω από την κεντρική πύλη των ΕΑΣ. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «ΛΑΡΚΟ - ΕΑΣ - ΕΛΒΟ ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», «Κάτω τα χέρια από τα ΕΑΣ», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: