Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμόρφωση Δημοτικών Τελών έτους 2017

Στα φετινά επίπεδα τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Εκπτώσεις για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και τρίτεκνους.

Στην θέσπιση των νέων δημοτικών τελών για το έτος 2017, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης Υμηττού κατά την συνεδρίασή του στις 26 Ιουλίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 101 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, παραμένουν στα ίδια με το έτος 2016 επίπεδα.
Επίσης, με την ίδια απόφαση, ορίζεται μείωση των δημοτικών τελών :
  • κατά 50% για τους πολύτεκνους, τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας 70% και άνω και τις μονογονεϊκές οικογένειες 
  • κατά 25% για τους τρίτεκνους.
Στα ίδια κατά γενικές γραμμές επίπεδα, παραμένουν τα τέλη και δικαιώματα χρήσης δημοτικού κοιμητηρίου (υπ΄ αριθμ. 103 απόφαση), κατάληψης πλατειών – πεζοδρόμων – πεζοδρομίων κλπ. κοινόχρηστων χώρων (υπ΄ αριθμ. 105 απόφαση), τελών διαφήμισης (υπ΄ αριθμ. 104 απόφαση), και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (υπ΄αριθμ. 102 απόφαση).
Μπορεί μεν τα ανταποδοτικά τέλη να παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στα ίδια επίπεδα, η ουσία όμως είναι ότι οι πολίτες δεν θα δούμε καμία ελάφρυνση στο πορτοφόλι μας, αν και αυτό είναι αρκετά πιο ελαφρύ από πέρυσι !
Ας δούμε τουλάχιστον την καθαριότητα στον Δήμο μας να βελτιώνεται, μια και στην κατάσταση που είναι σήμερα δυστυχώς δεν ικανοποιεί κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: