Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στην 21η μέρα απεργίας πείνας βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Αίτημα του έσχατου αυτού αγώνα είναι ο Δήμος Ελληνικού να παραμείνει αυτοτελής Δήμος. Στα πλαίσια αυτά το περιοδικό μας υπέβαλε προς το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας πρόταση ψηφίσματος στην οποία γίνεται σαφής η αμέριστη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο του Ελληνικού.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
“… ζητάμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση των πολιτών και αν αμφισβητεί ότι έτσι είναι, να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα ενός τοπικού δημοψηφίσματος που μπορούμε να οργανώσουμε…” από γράμμα του Χρ. Κορτζίδη προς τους κατοίκους του Ελληνικού.

Συμπαράσταση στον Χρήστο Κορτζίδη
και σε όλες τις δημοτικές αρχές-κατοίκους που αγωνίζονται.


Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος του Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης βρίσκεται σήμερα στη 18η μέρα απεργία πείνας με αίτημα να εισακουστεί η θέληση των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού για την παραμονή του ως αυτοτελούς Δήμου, χρησιμοποιώντας ως έσχατη μορφή αγώνα την απεργία πείνας στην οποία ήδη από της καταθέσεως την Παρασκευή του νομοσχεδίου που αφορά στις συνενώσεις των Δήμων, γνωστό και ως Καλλικράτης, συμμετέχει και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση για μία τόσο σημαντική μεταρρύθμιση η οποία θα αλλάξει άρδην τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας, δεν μπορεί να παίρνεται τόσο βιαστικά και τόσο πρόχειρα.
Είναι επίσης γνωστές οι ενστάσεις οι οποίες έχουν διατυπωθεί από την ΚΕΔΚΕ, την ΤΕΔΚΝΑ όσο και την ΕΝΑΕ, όπως επίσης είναι γνωστές οι αντιδράσεις από πλήθος Δημ. Συμβουλίων, δημοτικών σχημάτων όπως και απλών πολιτών.
Οι ενστάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την χωροταξική οριοθέτηση, την μεταφορά των αρμοδιοτήτων, την έλλειψη των απαραίτητων πόρων και κονδυλίων, την απαράδεκτη μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ κατά το ½ περίπου αλλά και ακόμη και με αυτή καθαυτή την επιλογή της εφαρμογής ενός αυτοδιοικητικού μοντέλου το οποίο στην πράξη θα εξαλείψει τα όσα ψήγματα τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρχαν μέχρι τώρα.
Στην κατεύθυνση αυτή το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Υμηττού πιστεύοντας ότι η οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί παρά να παίρνει υπ’ όψιν της, στα πλαίσια μιας ουσιαστικής και δημοκρατικής διαβούλευσης, την γνώμη και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών, συμπαραστέκεται στον Δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη και εκφράζει την υποστήριξή του στο αίτημα του Δήμου Ελληνικού για την παραμονή του ως αυτοτελούς Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: