Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

Κλείνουν τους παιδικούς

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συνολικά 120 εργαζομένους που απασχολούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Πνευματικό Κέντρο και τον Αθλητικό Οργανισμό, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τις 15 Μαρτίου.

Εντονη η ανησυχία των γονέων που δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους «Αρχικά μας διαβεβαίωσαν ότι πριν από το Πάσχα θα πληρωθούμε, μετά μας είπαν μέχρι τη Μ. Τετάρτη, αλλά κάναμε Πάσχα όχι μόνο χωρίς δώρο, αλλά και χωρίς μισθό. Τώρα μας λένε ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα μας έχουν ξοφλήσει τα δεδουλευμένα. Ομως, όπως είναι φυσικό, είμαστε δύσπιστοι», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Υμηττού και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσιμπούκογλου, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο αν πληρωθούμε, θα σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας». Υποστήριξε μάλιστα ο κ. Τσιμπούκογλου ότι «συνάδελφοι δέχονται, τόσο από τον δήμο όσο και από τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων, πιέσεις να σταματήσουν την επίσχεση».

Ο δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης είπε στην «Ε»: «Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους το συντομότερο δυνατό. Με τον "Καλλικράτη" προβλέπεται ότι κάθε δήμος μπορεί να έχει έως δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η διαδικασία της συνένωσης των Νομικών Προσώπων είναι χρονοβόρα, γι' αυτό και μόνο έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές των εργαζομένων».

Οι σύλλογοι υπαλλήλων Δήμου Δάφνης και εργαζομένων Δήμου Υμηττού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες αναφέρουν: «Αν μέχρι τις 4 ή 5 Μαΐου δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοί μας, θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουμε σκόπιμη για να λυθεί το πρόβλημα».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γονέων: «Μόνο στους 3 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Υμηττού πηγαίνουν 120 παιδιά. Κατανοούμε τους εργαζομένους που είναι απλήρωτοι, αλλά και εμείς ως εργαζόμενοι γονείς δεν έχουμε πού να αφήσουμε τα παιδιά μας, γι' αυτό και περιμένουμε από τον δήμο να δώσει άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αν αναγκαστούμε να πάμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να πληρώνουμε τον μήνα περίπου 300-350 ευρώ», λέει στην «Ε» η Αννα Δρακοτού, εκπρόσωπος γονέων των τριών παιδικών σταθμών Υμηττού. Τόνισε μάλιστα ότι «αν δεν δοθεί άμεσα λύση θα κάνουμε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη».

Ναυ.Καρ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 3/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: