Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πρόβλημα στο ΚΔΑΠ Υμηττού

Από την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να εμφανίζονται καταγγελίες σε σχέση με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ Υμηττού. Συνδημότες βγήκαν μέχρι και σε ραδιοφωνικές εκπομπές όπου εξέθεσαν την σταδιακή απαξίωση στην οποία οδηγείται η συγκεκριμένη δημοτική υποδομή.

Το ιστολόγιο έλαβε και δημοσιεύει μία ανακοίνωση για το ίδιο ζήτημα από τους "Πολίτες σε κίνηση" :


Ανακοίνωση για το πρόβλημα στο ΚΔΑΠ Υμηττού

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Υμηττού λειτουργεί έντεκα (11)  χρόνια σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου. Δεκάδες παιδιά απασχολούνται σε μη σχολικές ώρες αλλά και στις περιόδους των σχολικών διακοπών προσφέροντας λύση στους γονείς χωρίς καμμιά οικονομική επιβάρυνση.

Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του ΚΔΑΠ στηρίζεται σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ μετά από αίτηση του δήμου.

Η δημοτική αρχή παρέλειψε να καταθέσει αίτηση για την ένταξη του ΚΔΑΠ – Υμηττού στη χρηματοδότηση. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσληφθούν οι δυο εκπαιδευτές και να μη μπορεί να λειτουργήσει  το ΚΔΑΠ. Δεκάδες παιδιά που εξυπηρετούνται από το ΚΔΑΠ Υμηττού κινδυνεύουν να μείνουν εκτός και ο Υμηττός να χάσει μια χρήσιμη δομή.

Η δημοτική αρχή του κ. Σταυριανουδάκη έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη.

Στηρίζουμε το αίτημα των γονέων να λειτουργήσει το ΚΔΑΠ στον ίδιο χώρο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση τους με ευθύνη του δήμου.

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος που είναι υπεύθυνοι με τις παραλείψεις τους για την μη χρηματοδότηση του ΚΔΑΠ από το ΕΣΠΑ να δώσουν λύση τώρα.

 Δάφνη – Υμηττός                    1 – 8 – 2014             Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: