Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ


4, 5 και 6 Ιουλίου 2008 - Άλσος Γουδή
Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή!

Από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Άλσος Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη, κατεύθυνση Μπάντιμγκτον) το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Σ’ αυτό το Φεστιβάλ τιμάμε τη μνήμη των συντρόφων μας Σπύρου Προβατά και Γκουίντο Τσίοφφι, που έφυγαν αυτή τη χρονιά και για πρώτη φορά δεν θα μοιραστούμε φέτος μαζί τους τη χαρά της προετοιμασίας και της συμμετοχής στο Φεστιβάλ. Σε έναν νέο, πολύ μεγαλύτερο και ωραιότερο χώρο, το Φεστιβάλ 4, 5 και 6 Ιουλίου 2008 - Άλσος Γουδή
Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή!

Από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Άλσος Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη, κατεύθυνση Μπάντιμγκτον) το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Σ’ αυτό το Φεστιβάλ τιμάμε τη μνήμη των συντρόφων μας Σπύρου Προβατά και Γκουίντο Τσίοφφι, που έφυγαν αυτή τη χρονιά και για πρώτη φορά δεν θα μοιραστούμε φέτος μαζί τους τη χαρά της προετοιμασίας και της συμμετοχής στο Φεστιβάλ. Σε έναν νέο, πολύ μεγαλύτερο και ωραιότερο χώρο, το Φεστιβάλ, ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των χιλιάδων ντόπιων και αλλοδαπών επισκεπτών του, αποδεικνύοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική γιορτή και διεθνιστική διαδήλωση. Στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ συμμετείχαν 225 ελληνικές και μεταναστευτικές οργανώσεις και πάνω απο 20.000 άτομα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα των ναρκοπεδίων στον Έβρο, των θανατηφόρων περιπολιών του Λιμενικού στο Αιγαίο, των βασανιστηρίων στα αστυνομικά τμήματα και της κρατικής αναλγησίας απέναντι στους οικονομικούς και τους πολιτικούς πρόσφυγες, αυξάνονται αυτοί και αυτές που βρίσκονται στο πλευρό των μεταναστών, που θεωρούν ότι ο ρατσισμός δεν θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, εξίσου προσβάλλει και εκείνους που τον ανέχονται.
Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί βήμα «για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή», για τη νομιμοποίηση και την κοινωνική εξίσωση των μεταναστών, για να βάλουμε φραγμό στο ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της εργασιακής περιπλάνησης είναι στο κέντρο του 13ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό, εκμετάλλευση και αποκλεισμό, για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους.


Στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα διεξαχθούν δώδεκα ανοιχτές συζητήσεις για θέματα που η επίσημη πολιτική αποσιωπά, αλλά είναι σημαντικά για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την προοπτική των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: