Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Παραθέτουμε μια επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Υμηττού προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-8-2008 και αναφέρεται στην έντονη ανησυχία του για την προσπάθεια συρρίκνωσης της κοινωνικής αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι πιστεύουμε μια σημαντική παρέμβαση και αξίζει της προσοχής μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Υμηττού εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ξεθεμελιώσει και να συρρικνώσει την κοινωνική αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η συνέχιση του προγράμματος, Βοήθεια στο Σπίτι, είναι αβέβαιη ενώ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, συρρικνώνεται και ουσιαστικά οδεύει προς κατάργηση.
Μετά την έντονη λεηλάτηση των εισοδημάτων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα υποστούν και τις συνέπειες της κατάργησης κοινωνικών παροχών και της Κοινωνικής Φροντίδας και παράλληλα χιλιάδες Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων θα βρεθούν άνεργοι.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας καλεί τον Δήμαρχο Υμηττού και το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την πολιτική της Κυβέρνησης για την συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους, να αναλάβει πρωτοβουλίες κινητοποίησης των τοπικών φορέων και άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες κατάργησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων και την ένταξη των Συναδέλφων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και το ΚΔΑΠ στον Δήμο διεκδικώντας την ανάληψη του κόστους απο την Κεντρική Διοίκηση.
Οι Φορείς της Τ.Α ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους και ας μην παραμένουν απλοί παρατηρητές. Εχουν σοβαρότατες αυθύνες για την ανυπαρξία θέσεων και διεκδικήσεων.
Τα σχέδια για τον Καποδίστρια 2 είναι επικάλυμμα της Πολιτικής συρρίκνωσης της ΤΑ και του ξεθεμελιώματος του Κοινωνικού Κράτους.
Η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ήδη υπάρχουσες ευθύνες της για χρηματοδότηση των Δήμων για συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και ας αφήσει τα μεγαλεπίβολα σχέδια των ενοποιήσεων των ήδη χρεοκοπημένων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: