Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Την Δευτέρα θα είμαστε στο "Στέκι της Χαραυγής"

Σήμερα εγκαινιάζει την λειτουργία της η Μικρή Κινηματογραφική Λέσχη του Στεκιού της Χαραυγής με την τανία "Soul Kitchen".
Όπως γράφει και στο ιστολόγιό της (http://www.ymittos-steki.blogspot.com/):

Το Στέκι της Χαραυγής εγκαινιάζει τις κινηματογραφικές Δευτέρες. Κάθε Δευτέρα βράδυ λοιπόν θα μαζευόμαστε και θα παρακολουθούμε ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και θα συζητάμε γι΄αυτές με λίγο κρασάκι και καλή διάθεση σε μια προσπάθεια να στήσουμε μια μικρή κινηματογραφική λέσχη, τη λέσχη του Στεκιού. Η ενημέρωση για τις προβολές θα γίνεται απο το ιστολόγιο του Στεκιού, μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων αλλά και μηνυμάτων στο διαδίκτυο. Ξεκινάμε λοιπόν τη Δευτέρα 17/1/11 στις 20:00 με την κωμωδία του Fatih Akin 'Soul Kitchen'.

..."Η νέα ταινία του Fatih Akin ξεφεύγει από το ύφος στο οποίο μας έχει συνηθίσει και ακολουθεί τα μονοπάτια της κωμωδίας. Οι ζωές των μεταναστών παραμένουν στο προσκήνιο αλλά προσεγγίζονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, αυτόν της χιουμοριστικής οδού που ενσωματώνει και τα προβλήματα και τις ανησυχίες αλλά και την αμετροέπεια ανθρώπων που επηρεάζονται από τα γεγονότα της καθημερινότητας. Η βαθιά ριζωμένη αίσθηση της αυτοκαταστροφής που επικρατεί, δεν αφήνει κανέναν χωρίς ευχάριστη διάθεση και οι ανατροπές, με τη σειρά τους, δεν αφήνουν κανέναν να ηρεμήσει, να βαρεθεί ή έστω να χάσει το ενδιαφέρον του. Η πλοκή και το σενάριο είναι καλοδουλεμένα, η σκηνοθεσία αναδεικνύει τα χρώματα της βιομηχανικής πόλης της Γερμανίας και η ένταση που προκύπτει ερεθίζει την συμμετοχή του θεατή στην ιστορία. Ο θεατής επιμερίζεται τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις που ολοένα αυξάνονται και απομονώνουν την σκέψη του στην οθόνη."...

Δεν υπάρχουν σχόλια: