Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

1 Αυγούστου 1997 : 14 Χρόνια πριν θανατηφόρα έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ Λαυρίου

Κάποια πράγματα πρέπει να τα θυμόμαστε. Σαν σήμερα το 1997 : Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώνεται στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο.

Βαρύς απολογισμός
Νεκρός: Βασίλειος Χατζηδήμας,52 χρόνων, πατέρας δύο παιδιών από την Κερατέα.

Σοβαρά τραυματίες: Αργυρίου Νίκος,46 χρόνων, πατέρας ενός παιδιού. (Ακρωτηριάστηκε στο πόδι του). Κιμουλιάτης Γιώργος (κακώσεις στην κοιλιακή χώρα).

Ελαφρότερα τραυματισμένοι οι: Γαλανόπουλος Θεμιστοκλής,με θλαστικό τραύμα τραχήλου. Λιμπινάκης Ελευθέριος και Ανδρούτσος Ιωάννης,με ελαφρά τραύματα στην πλάτη και το κεφάλι. Σαλίρ Ραμαντά,με πρόβλημα στην ακοή, εξαιτίας του μεγάλου ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε από την ισχυρή έκρηξη. Οι παραπάνω έξι διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας. Οι Τάτλας Κωσταντίνος και Σαλί Ρεφέμ διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.
Από τον τύπο της επόχής :
Με συνθήματα, όπως "όχι άλλο αίμα για την εργοδοσία", "εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές", εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, καταδίκασαν τις συνθήκες που "γεννούν" τα εργατικά ατυχήματα. Με έκδηλη στο πρόσωπό τους, την αγανάκτηση για το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου τους, στο βωμό του κέρδους, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλων εργατικών σωματείων για συγκέντρωση και πικετοφορία, ώστε να παρθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: