Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

6 ψέμματα και 6 απαντήσεις για την ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ

Τα σωματεία εργαζομένων του Ομίλου Εταιριών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) για το ξεπούλημα της επιχείρησης

12 μήνες στα ΕΑΣ, η Διοίκηση της εταιρίας η δική μας ‘‘τρόικα’’ (Ανδριανής – Τρυφιάτης – Φελώνης) έναν απολογισμό έχει να παρουσιάσει: ΔΙΑΛΥΣΗ των πάντων. Και σήμερα έχουν το θράσος με ένα επαίσχυντο δελτίο τύπου να ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και να συκοφαντούν τον αγώνα μας με ψέμματα και ανακρίβειες.

> Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έγινε κατάληψη από μερικούς εργαζόμενους. Η απόφαση για κατάληψη της κεντρικής διοίκησης και για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα εργοστάσια πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία της Κοινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων Υμηττού – Αιγίου – Λαυρίου – Μάνδρας – Ελευσίνας – Κεντρικών. Είναι η ύστατη ενέργεια που κάνουμε για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και τη διακοπή της λειτουργίας της εταιρίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση με την πολιτική των μεσοπρόθεσμων μνημονίων και εφαρμόζει πιστά η διοίκηση.

Απαντάμε λοιπόν στα ψέμματα τους με τη σειρά που τα έγραψαν:

Ψέμα 1ο: Τα χρέη της εταιρίας δεν είναι όσα λένε. Απλά τα φουσκώνουν για να ταιριάξει καλύτερα στο κάδρο του ξεπουλήματος η τελευταία παραγωγική κρατική αμυντική βιομηχανία. Και βέβαια πουθενά δεν αναφέρουν ότι ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα των ΕΑΣ δεν έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά διαχρονικά οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις.

Ψέμα 2ο: Δεν έχουν «εξασφαλίσει» παρά μόνο τα χρήματα για το επίδομα αδείας (200€ !!!). Οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι και μας χρωστάνε τις αποδοχές για όλο τον Ιούλιο και για την υποχρεωτική άδεια του Αυγούστου. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να μας διώξουν σε άδεια για να είναι ελεύθεροι να οργανώσουν ελεύθερα το ξεπούλημα.

Ψέμα 3ο: Σχετικά με συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρία, αφού προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μας εξαναγκάσουν να γίνουμε αυτόχειρες και απέτυχαν να υπογράψουμε τη Συλλογική Σύμβαση χωρίς το συμβόλαιο αυτό, τώρα το βαφτίζουν «αποζημίωση συνταξιοδότησης» και δηλώνουν ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Άμυνας η τήρησή του. Μέχρι χθες δήλωναν οι ίδιοι και οι αρμόδιοι Υπουργοί Άμυνας (κ.κ. Μπεγλίτης, Σπηλιόπουλος) ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών!!!

Εμείς αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι ότι το συμβόλαιο είναι εφάπαξ ασφαλιστική παροχή χρόνων και δεν χωράει στη γκιλοτίνα των άρθρων ν. 3891/10.

Ψέμα 4ο: Είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι μερικές ώρες ή έστω και μέρες κατάληψης της εταιρίας θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα αυτονομίας της χώρας για ανεφοδιασμό σε αμυντικό υλικό, τη στιγμή που σχεδιάζουν την οριστική διάλυση και το ξεπούλημα της εταιρίας. Σε ότι αφορά «την ασφάλεια αμυντικών θεμάτων» μη φοβάστε! Όσο είμαστε εμείς οι 1040 εργαζόμενοι, τίποτα δεν κινδυνεύει και δεν χάνεται. Άλλοι κάνουν την εταιρία και τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στους ξένους, στρατηγέ Ανδριανή.

Ψέμα 5ο: Κατηγορούν τους εργαζόμενους μόλις λίγες ώρες μετά την κατάληψη για την καθυστέρηση του δανείου γιατί θέλουν να κρύψουν επιμελώς την αλήθεια: υπαίτιοι για την καθυστέρηση του δανείου δεν είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά οι τράπεζες που δεν υπολογίζουν πια την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συμβάλλει σ’ αυτό η δική τους ανεπάρκεια και η ανικανότητα των «σοφών» οικονομικο-διοικητικών διευθυντών που αυτοί πρόσφατα όρισαν.

Ψέμα τελευταίο και φαρμακερό:
Το αύριο της εταιρίας, το αύριο των εργαζομένων, το υπερασπιζόμαστε εμείς κι αυτό δεν ήταν ποτέ παράνομο κι αδικαιολόγητο, ούτε την εποχή της μεγάλης σφαγής των ΔΕΚΟ το 1991 κε Φελώνη, όταν δηλώνατε ανυπόταχτος συνδικαλιστής για να γίνετε μετέπειτα πρόεδρος του ΕΚΑ, δεν είναι ούτε και τώρα, την εποχή της αποικιοκρατίας του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. που δηλώνετε μάνατζερ.

Από τον αγώνα μας δεν κινδυνεύει ούτε η εταιρία, ούτε η παραγωγική δυνατότητα αμυντικού υλικού για τη χώρα. Αντίθετα, η διάλυση, το ξεπούλημα και περιορισμός των παραγωγικών δραστηριοτήτων των ΕΑΣ (κλείσιμο εργοστασίων Υμηττού, Ελευσίνας, Μάνδρας) αποτελεί έγκλημα εθνικής μειοδοσίας.

Γι’ αυτό εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τις θυγατρικές τους:


· Συνεχίζουμε τον αγώνα.

· Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ.

· Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και το ψωμί των οικογενειών μας.

· Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε μαζικό φορέα, κάθε σωματείο να σταθεί δίπλα μας σ’ αυτόν τον αγώνα.


Υμηττός, 29.07.2011
Τα σωματεία εργαζομένων

ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΑΙΓΙΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: