Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το Κοινωνικό Ωδείο ξεκινάει τη λειτουργία του στις 18 Φεβρουαρίου. Και ζητάει τη βοήθειά σας.

Από το ιστολόγιο του "Κοινωνικού Ωδείου" :

Αγαπητοί φίλοι του Κοινωνικού Ωδείου,
ακολουθεί ένας δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της συνέλευσης μας καθώς και μία σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις ανάγκες μας.

Εδώ και δύο μήνες συλλέγουμε αιτήσεις από μαθητές (ανήλικους και ενήλικους) και έχουμε αποφασίσει ότι σε πρώτο στάδιο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με 80 από αυτούς οι οποίοι επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από τη Γενική Συνέλευση του Ωδείου.

Μας φιλοξενούν τρεις χώροι στην Αθήνα:

Α) ΕΙΛΙΣΣΟΣ- χώρος τέχνης, Βουλιαγμένης 40 & Αγλαονίκης 3, (αρχή Βουλιαγμένης)
http://www.eilissos.gr/

Β) ΤΕΧΝΗΣ ΒΗΜΑΤΑ- χώρος δημιουργικών σεμιναρίων, Ηρακλειδών 54 στο Θησείο,
http://www.texnisvimata.gr/

Γ) Φ.Ο.Υ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ- Πολιτιστικό σωματείο, Ανδρέα Λεντάκη- Αμισσού & Σμύρνης, Υμηττός http://filoproodos.blogspot.com/

Στους τρεις αυτούς χώρους θα λειτουργήσουμε πιλοτικά μέχρι και τον Ιούνιο. Είναι σημαντικό ότι μας παρέχουν αίθουσες και υλικά αφιλοκερδώς και αισθανόμαστε την υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.

Το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται και σύντομα θα αναρτηθεί στο blog μας. Σας παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στα μαθήματα να στέλνετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας koinwniko.wdeio.students@gmail.com και να μην παίρνετε τηλέφωνο στους χώρους που μας φιλοξενούν διότι ακόμα δεν έχουμε στελεχώσει ομάδα εθελοντών που θα απαντάει στα τηλεφωνήματά σας. Η λειτουργία του Ωδείου σε αυτούς τους χώρους είναι αυτόνομη.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα κάνουμε μια μικρή γιορτή– συναυλία στον Φ.Ο.Υ. (χώρος του Υμηττού) για την οποία θα ενημερώσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Λεπτομέρειες για τη γιορτή θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 20 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής τμήματα συμπληρωμένα (δηλαδή δεν μπορούμε προς το παρόν να δεχτούμε άλλους μαθητές για αυτά): κλασσική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, τσέλο, κλασσικό φλάουτο.

Ανοιχτά παραμένουν τα εξής τμήματα:
τρομπέτα, βιολί, κλαρινέτο, τζαζ πιάνο ,όμποε, φωνητική, τύμπανα (μοντέρνα drums), λαούτο, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο, μουσική τεχνολογία, μουσική προπαιδεία, παραδοσιακό τραγούδι, ακορντεόν.

Τα θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα (θεωρία, σολφέζ, αρμονία, μορφολογία μουσικής, ιστορία μουσικής, μουσική δωματίου, χορωδία, πρίμα βίστα) καθώς και το τμήμα της μουσικής τεχνολογίας θα αρχίσουν να παραδίδονται λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την κατάταξη των μαθητών σε τάξεις.

Ο κανονισμός σπουδών είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Κοινωνικό Ωδείο για να λειτουργήσει ομαλά εκτός από τους χώρους έχει κάποιες ανάγκες σε διδακτικό υλικό και όργανα για την ικανοποίηση των οποίων η συνέλευσή του αποφάσισε να απευθυνθεί ανοιχτά σε κόσμο που μπορεί να δείξει αλληλεγγύη.

Αν λοιπόν συμφωνείτε με τη διακήρυξή μας και τους σκοπούς μας θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε παραχωρώντας ή δανείζοντάς μας:

α) Μουσικά όργανα (για τη διδασκαλία και τη μελέτη των μαθητών μας)
Πιο αναλυτικά: κιθάρες (κλασσικές, ακουστικές ή ηλεκτρικές), ακορντεόν, μουσικά κρουστά όργανα orff, μπακέτες για drums, πιατίνια ή όποιο άλλο όργανο θελήσετε να μας προσφέρετε.

Επείγον είναι να βρούμε 2 ηλεκτρικές κιθάρες! Έχουμε πολλούς μαθητές που ενδιαφέρονται και μας λείπει ο εξοπλισμός.

β) Γραφική ύλη και διδακτικό υλικό (πίνακες με πεντάγραμμο, μουσικά τετράδια, μαρκαδόρους κιμωλίες κτλ)

γ) Μετρονόμους, αναλόγια, παρτιτούρες, φωτοτυπικό μηχάνημα, ολόσωμος καθρέπτης, κουρδιστήρια, διαπασών.

Επίσης αν ξέρετε κάποιον τεχνίτη ή επισκευαστή μουσικών οργάνων (κιθάρας ή πιάνου) που θα μπορούσε εθελοντικά να μας βοηθήσει σας παρακαλούμε συστήστε του την προσπάθειά μας.

Φυσικά στην αρχή θα υπάρχουν ελλείψεις. Δεν περιμένουμε να είναι όλα τέλεια για να ξεκινήσει το Κοινωνικό Ωδείο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για τη λειτουργία του και πιστεύουμε ότι υπάρχει κόσμος που θα σταθεί κοντά μας ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Όσοι πιστεύετε ότι έχετε κάτι από τα παραπάνω να μας προσφέρετε σας παρακαλούμε στείλτε μας mail στο koinwniko.wdeio@gmail.com με την ένδειξη ΔΩΡΗΤΗΣ και οι εθελοντές γραμματείς μας θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την αλληλεγγύη.

Η Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Ωδείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: