Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Δώρο» σε ιδιώτες οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων

Σε εταιρείες πρόκειται να εκχωρηθεί η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου της Αθήνας! Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - παιδαγωγοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Ακολουθεί η σχετική καταγγελία της «Αδέσμευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας και Άλλων Εργαζομένων στους Π.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών»:
«Δημόσια παιδεία τέλος!!!!
 
Αρχίζουν την ιδιωτικοποίηση από τους Παιδικούς Σταθμούς.
Πρωτοστάτης του ξεπουλήματος ο Δήμος Αθηναίων.
Αγαπητοί συνάδελφοι, δυστυχώς δεν μπορούμε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά έστω και εθιμοτυπικά. Ραγδαίες οι εξελίξεις στο χώρο μας!!!
Ενώ η Διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών παρουσιάζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μια τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική, στον εργασιακό μας χώρο βιώσαμε και βιώνουμε όλοι μας την απαξίωση, την περιθωριοποίηση, την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τον αυταρχισμό, τον εξαναγκασμό τέλεσης εργασιών πέραν των καθηκόντων μας και την προσβολή της ανθρώπινης και υπηρεσιακής αξιοπρέπειας. Τα κενά τεράστια!!!
Οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό σε απόγνωση!!! Οι εργαζόμενοι του φορέα μας δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε ούτε καν την υγιεινή διαβίωση, την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών!!!!
Συνάδελφοι Γιατί;
Γιατί η απαξίωση του παιδαγωγικού και δημόσιου χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών του Δ.Β.Α.;
Γιατί η απαξίωση του επιστημονικού ρόλου των παιδαγωγών;
Γιατί δύο χρόνια τώρα δεν έγινε καμία προμήθεια ούτε σε ένα μαρκαδόρο για τις ανάγκες των παιδιών και τα απαραίτητα υλικά για το παιδαγωγικό έργο, τα αγοράζαμε μόνοι μας από τους πενιχρούς μισθούς μας;
Γιατί σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στο οποίο καταργούνται και ισοπεδώνονται οι Παιδαγωγικές Οργανικές Μονάδες ενώ προκλητικά αυξάνονται οι Διοικητικές;
Γιατί ο αποκλεισμός των Προϊσταμένων και των εκπροσώπων γονέων από τις επιτροπές επιλογής των παιδιών ενώ η συμμετοχή τους ορίζεται με σαφήνεια από τον Ο.Ε.Υ;
Γιατί η προσπάθεια κατασυκοφάντησης και υποβάθμισης του ρόλου της γραμματειακής υποστήριξης των Π.Σ.;
Γιατί η εμμονή της πλειοψηφίας Διοίκησης να καταψηφίσει την πρόσληψη των 272 συναδέλφων μας συμβασιούχων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των Π.Σ.;
 
Γιατί; Γιατί; Γιατί;
Την απάντηση στη συρρίκνωση του φορέα μας, στην αποδόμηση του παιδαγωγικού του ρόλου, την αλλαγή του σκοπού λειτουργίας του και την κατασυκοφάντηση και περιθωριοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτόν, ενδεχομένως δίνει η συνέντευξη της Προέδρου του Δ.Β.Α στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/23179 που σας παραθέτουμε:
 
Ηλιοπούλου: Σύντομα η εταιρεία των εργαζομένων για τους παιδικούς
Ανάλογη εταιρεία υπάρχει σκέψη να ιδρυθεί και στο Δήμο Αθηναίων, καθώς ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την πρόθεσή του να τη δημιουργήσει. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου των παιδικών σταθμών Μαρίας Ηλιοπούλου, «έχουν γίνει οι σχετικές εισηγήσεις, τόσο από πλευράς δήμου όσο και από πλευράς εργαζομένων, βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης, και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανάλογες ανακοινώσεις».
Συνάδελφοι ποιοι εργαζόμενοι έχουν κάνει σχετικές εισηγήσεις;
Γνωρίζει το θέμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Β.Α.;
Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δ.Β.Α θα απασχοληθούμε όπως προβλέπει ο νόμος για τη σύσταση εταιρειών ανέργων, στις εταιρείες αυτές με ΙΚΑ και μισθό που δεν θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ;
Αυτονόητο είναι συνάδελφοι, ότι τα εργασιακά κεκτημένα που απορρέουν από την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου ημέρες Πάσχα, Χριστουγέννων και λειτουργία των Π.Σ. από τις 7:00 έως τις 16:00 θα καταργηθούν εν μία νυκτί καθώς οι εταιρείες διέπονται από άλλο νομικό καθεστώς.
 
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Δ.Β.Α για την εφαρμογή της απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής η οποία αφού δημιουργεί στρατιές ανέργων τους χρησιμοποιεί στη συνέχεια για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους οδηγώντας σε απόγνωση τους πολίτες και τους εργαζόμενους της χώρας μας.
 
Τέλος καλούμε τα σωματεία να προκαλέσουν άμεσα, κοινή γενική συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δ.Β.Α ενωτικά και μαζικά να αποφασίσουν για τους τρόπους ανατροπής των απεχθών σχεδίων της Διοίκησης.»
 Πηγή : http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: