Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία για μια Αντιφασιστική Συσπείρωση.


ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Συμπληρώνονται σήμερα 72 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε νικηφόρα απέναντι στις δυνάμεις του ναζιστικού Άξονα Γερμανίας-Ιταλίας. Όταν μερικά χρόνια αργότερα οι κατακτητές υποχώρησαν ηττημένοι, άφησαν μια χώρα κατεστραμμένη από την πείνα και τις εκτελέσεις. Ενδεικτικά πάνω από 60 χωριά εξολοθρεύθηκαν ολοσχερώς από τις ναζιστικές θηριωδίες ενώ η οικονομική λεηλασία με τα αναγκαστικά δάνεια και την αρπαγή του χρυσού της Ελλάδας ολοκλήρωσε την καταστροφή.




Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ήταν η κορύφωση της αντιστασιακής δράσης του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική χούντα των συνταγματαρχών. Όταν μερικούς μήνες μετά η δικτατορία κατέρρευσε, άφησε πίσω της εκατοντάδες δολοφονημένους, χιλιάδες φυλακισμένους και βασανισμένους και τη μισή σχεδόν Κύπρο κάτω από ξένη κατοχή.
Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας ο κόσμος της εργασίας δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μια  βάρβαρη επίθεση ενάντια σε μισθούς και συντάξεις κάτω από τις μνημονιακές επιταγές της Τρόϊκας. Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση εξαπλώνονται διαρκώς οι θιασώτες και οι οπαδοί του φασισμού και του ναζισμού. Είναι αυτοί  που εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και Έλληνες που διαφωνούν μαζί τους. Όμως ο λαός που δεν έχει διδαχθεί από την Ιστορία του παρελθόντος, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει τους χειρότερους εφιάλτες του.
Γι’ αυτό, σήμερα παρά ποτέ, χρειάζεται όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντίστασή μας απέναντι στους τραμπούκους και τους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής.

ΚΑΛΕΣΜΑ
   Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10.30  πμ                                                                                                     στο Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού (Σμύρνης, Α.Λεντάκη και Αμισσού)

Συζήτηση για τη δημιουργία ενός πλατιού, αντιφασιστικού μετώπου στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού.  Προβολή ταινίας «Ο αληθινός φασισμός» του Μ. Ρομ.

Πρωτοβουλία για μια Αντιφασιστική Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: