Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Φίλοι της "ΣΧΕΔίΑΣ" που εκτίθενται στις δημοτικές εκλογές του Δήμου μας!

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, ανάμεσα σε άλλους, υπάρχουν και τρεις που συνδέονται στενά με τη "ΣΧΕΔίΑ". Είναι οι Ζουγλής Γιάννης, Παρτάλης Θανάσης και Σαμάντης Κώστας που συμμετέχουν στους "Πολίτες σε κίνηση" και των οποίων τα βιογραφικά παραθέτουμε :


Ζουγλής Γιάννης (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος περιφέρειας Υμηττού)
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο, ζει στο Υμηττό από το 2007, είναι 48 ετών, απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Καβάλας και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ενταγμένος από τα μαθητικά του χρόνια στην αριστερά, συμμετέχει στις δραστηριότητες του Φ.Ο.Υ. στην κινηματογραφική λέσχη. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Βάβουλα και έχουν ένα γιό 7 ετών.


Παρτάλης Θανάσης (Υποψήφιος σύμβουλος κοινότητας Υμηττού)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Το 1973, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στην παράνομη αντιδικτατορική οργάνωση ΜΟΔΝΕ. Από το 1974 ως το 1990 μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Από το 1990 μέχρι σήμερα μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλές θητείες μέλος της διοίκησης του Φ.Ο.Υ.  Από το 1984 εργάζεται στο ΙΚΑ.


Σαμάντης Κώστας (Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος περιφέρειας Υμηττού)
Γεννήθηκε το 1961 στον Υμηττό όπου και μεγάλωσε. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης,  μαθητής ακόμα, εντάχθηκε ως μέλος στην Αντιδικτατορική οργάνωση της Αριστεράς ‘’ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ’’ και κατόπιν στη ‘’Β΄ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ’’.

Την περίοδο 1976-1978 δραστηριοποιήθηκε στον ΦΟΥ την εποχή της μεγάλης πολιτιστικής άνθησης του Συλλόγου. Το 1986 πήρε μέρος στις Δημοτικές εκλογές στον Υμηττό ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (εσωτ.) (Υποψήφια Δήμαρχος Μάρω Καλέργη).

Το 1989 συμμετέχει στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Οικολογικών Εναλλακτικών Οργανώσεων πανελλαδικά. Το 1990 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών στην Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στις Δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ‘’Οικολογικής Εναλλακτικής ομάδας Υμηττού’’, το οποίο κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά από τα ψηφοδέλτια των οικολόγων.

Το 1998 δραστηριοποιείται στα Δημοτικά πράγματα μέσα από την ‘’Κίνηση Πολιτών Υμηττού’’. Το 2003 πρωτοστατεί μαζί με άλλους στη δημιουργία και την δραστηριότητα του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στον Υμηττό.

Το 2005 μετά από μια σειρά ανοικτών συνελεύσεων ενεργών πολιτών στον Υμηττό συμμετέχει στην ίδρυση και τη δραστηριότητα της Δημοτικής ομάδας ‘’Πολίτες σε Κίνηση’’ και εκλέγεται μέλος του Συντονιστικού της. Τον Ιούνιο του 2006 σε συνέλευση τους οι ‘’Πολίτες σε Κίνηση’’ τον αναδεικνύουν σε εκπρόσωπό τους στις Δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς.
Το 2008 συμμετείχε στο Καραβάνι Αλληλεγγύης στις Ζαπατίστικες κοινότητες στα βουνά του Μεξικού (EZLN).

Έχει συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της ΠΥΡΚΑΛ ως πάρκο, στην επιτροπή κατά του Καλλικράτη (Υμηττός αυτόνομος Δήμος)  καθώς και στις επιτροπές ενάντια στην κάμερα παρακολούθησης στον Υμηττό (παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων του 2004), κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του 2009 καθώς και κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας . Είναι εκ των διαχειριστών του ηλεκτρονικού περιοδικού «Σχεδία στον Υμηττό».  Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Δ.Σ. και εσχάτως  γ. γραμματέας του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού.. Έχει αρθρογραφήσει πάνω σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού (ειδικότερα θεάτρου).
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται  στο χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: