Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

H θέση του Δημ. Συμβουλίου για το Δημοψήφισμα

Συζητήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν οι Υμηττιώτες θέλουν ή όχι τη συνένωση με άλλο Δήμο. Την συγκεκριμένη πρόταση είχαν υποβάλει Σύμβουλοι από όλο το φάσμα του Δημ. Συμβουλίου (πλην ΚΚΕ).

Στην αρκετά έντονη συζήτηση είναι αλήθεια, η οποία προκλήθηκε φάνηκε ότι η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη (πλην εξαιρεσεων) αρνείται την απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα να την πάρει η κοινωνία του Υμηττού. Εξυπηρετώντας προφανώς στενά κομματικά συμφέροντα επιλέγουν για το ζήτημα αυτό, που θα αλλάξει άρδην το επίπεδο και την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας, να την πάρουν 11-12 σύμβουλοι (!!!). Το όλο ζήτημα βέβαια δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση. Απεναντίας αυτή σηματοδότησε και την έναρξη των κινητοποιήσεων τις οποίες προγραμματίζει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Υμηττιωτών, στην οποία συμμετέχουν Υμηττιώτες απ'όλο το πολιτικό φάσμα. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα είναι απαραίτητη η συμμετοχή και πλαισίωση των κινητοποιήσεων της επιτροπής για τις οποίες μέσω του ιστολογίου μας θα σας ενημερώνουμε.
Για την ιστορία καταγράφουμε τις τοποθετήσεις μέσα στο συγκεκριμένο Δημ. Συμβούλιο.

Υπέρ της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τη δυνατότητα απόφασης απο την κοινωνία του Υμηττού δηλ. ψήφισαν οι : Ζωή Ζούπα, Γιώργος Καραχάλιος, Γιώργος Επιφανίου, Δημ. Αργιανάς, Τάκης Κωστάκης, Κώστας Αργιανάς, Διον. Βγόντζας,Μεν. Κρούσσος, Δημ. Τσαμπρούνης.
Κατά της διεξαγωγής ψήφισαν οι Σύμβουλοι: Φίλης, Λαούδης, Τασιάς και Γκουσιάρης.
Τη στάση της αποχής κράτησαν οι Σύμβουλοι: Μπότσης, Ματθαίου, Παπανικολάου και Αναγνωστοπούλου.
Λόγω του ότι η υιοθέτηση της πρότασης απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία (14 υπέρ) τελικά απορρίφθηκε!
Τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον του Υμηττού ως αυτοτελούς Δήμου είναι πιστεύουμε πολύ σημαντικό η κοινωνία του Υμηττού να γνωρίζει τη στάση την οποία κρατούν οι "Δημοτικοί άρχοντες" της πόλης μας.

Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας για τη διατήρηση του Υμηττού ως αυτοτελούς Δήμου, μόλις άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: