Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης: Πρόταση - Πρόσκληση για τη συγκρότηση κέντρου αλληλεγγύης

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

• (Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΛΑΪΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΗΛIΟΥ-ΠΟΛΙΣ
ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Ζ΄ ΕΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ KAI τους ΠΟΛΙΤΕΣ της ΠΟΛΗΣ)

Αγαπητοί συναγωνιστές και συμπολίτες.

Όλοι ζούμε μια βαθειά κοινωνική και οικονομική κρίση. Είναι γνωστές οι αιτίες και δεν έχουμε την πρόθεση να τις επαναλάβουμε. Η απεύθυνση που γίνεται σήμερα προς όλους εσάς έχει σαν στόχο να μορφοποιήσει μία πρόταση κοινής δράσης για την μερική αντιμετώπιση κάποιων απ’ τις συνέπειες της κρίσης αυτής στα πλέον φτωχά στρώματα της πόλης. Έτσι με δεδομένο ότι η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά της ελεημοσύνης που επιδιώκει η εκκλησία, με δεδομένο ότι η ανακούφιση κάποιων συμπολιτών μας δεν μπορεί να αφήνεται στις ΜΚΟ και στη πολιτική της δημοτικής αρχής, αλλά πάνω απ’ όλα με δεδομένο ότι η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να έχει σαν στόχο να ενώσει τους ανθρώπους για να μπορέσουν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και να ενωθούν ενάντια στη πολιτική που τις καταστρέφει, καλούμε τους φορείς αυτούς αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συζητήσουμε τους τρόπους παρέμβασης.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή προτείνει τους εξής άξονες δράσης.
1. να διεκδικήσουμε το χώρο του πρώην 8ου Γυμνασίου (Πουσουλίδου) σαν χώρο κοινωνικής αλληλεγγύης.
2. να οργανώσουμε ιατρεία από εθελοντές γιατρούς που θα μπορούν να εξετάζουν συγκεκριμένες ώρες συμπολίτες που έχουν ανάγκη και δεν διαθέτουν ασφάλιση ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα
3. στην οργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης σε μαθητές που το επιθυμούν
4. στη δημιουργία ενός χώρου συζήτησης για τους νέους της πόλης για να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη μάστιγα της ανεργίας κλπ.
5. στη συγκέντρωση ρουχισμού και στερεών τροφίμων για αυτούς που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.
Είναι προφανές ότι αυτές είναι ορισμένες σκέψεις που μπαίνουν για συζήτηση.
Προτείνουμε η συζήτηση να γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 7μμ στο θέατρο του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , ΥΔΡΑΣ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: