Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ερώτηση της ΣΧΕΔίΑΣ για την ΠΥΡΚΑΛ

Συνεχίζονται τα προβλήματα που δημιουργει η ύπαρξη της ΠΥΡΚΑΛ. Το τελευταίο επεισόδιο περιλαμβάνει πυκνό καπνό προερχόμενο απο τις εγκαταστάσεις της, ο οποίος κάλυψε τα γειτονικά σπίτια. Η ανοχή μας έχει φτάσει στα όριά της. Να διεκδικήσουμε δυναμικά την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ απο τον Δήμο μας.
Στα πλαίσια αυτά το περιοδικό μας εν όψει της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου στις 2/9/09 κατέθεσε ερώτηση σχετική με το θέμα.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΥΠΟΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟ κον ΖΟΥΠΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΕΛΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που δημιουργεί η ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο μας, όπως επίσης είναι γνωστοί και οι αγώνες που για δεκαετίες δίνουν οι Υμηττιώτες για την απομάκρυνσή της.
Η Διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ όχι μόνο κωφεύει στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά απ’ ότι φαίνεται οξύνει αντί να αμβλύνει τα προβλήματα που συνδέονται με την λειτουργία της.
Αναφέρουμε ενδεικτικά τόσο την κοπή των δέντρων στην οποία προέβη αυθαίρετα η διοίκησή της τον Μάιο που μας πέρασε όσο και την ισχυρή έκρηξη η οποία ακούστηκε από τον χώρο της στις 30/7/09.
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στις 27 /8/09 σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, πυκνός καπνός προερχόμενος από τις εγκαταστάσεις της, κάλυψε τα γειτονικά σπίτια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αδιαφορία της εταιρείας στις υποχρεώσεις που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν το συγκεκριμένο περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψή σας και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προβήκατε προς την εταιρεία, καθώς και τις τυχόν απαντήσεις τις οποίες λάβατε από αυτήν.
Επίσης θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε κατά πόσον η Δημ. Αρχή σκοπεύει να επαναδραστηριοποιήσει την επιτροπή για την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ η οποία τους τελευταίους 15 μήνες παραμένει ανενεργή.
Σε αναμονή της απάντησής σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: