Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


Ερώτηση κατέθεσε η ΣΧΕΔίΑ για τις εργασιακές σχέσεις στον Δήμο μας επ΄ευκαιρία των 20000 προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ.

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία από την κυβέρνηση, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να προσλαμβάνουν ανέργους εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ μέσω του ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την πρόσληψη και τον διορισμό αυτών.

Στην συγκεκριμένη τροπολογία η ΚΕΔΚΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της, θεωρώντας την ως μηχανισμό για την πρόσληψη ημετέρων.

Κατόπιν τούτου 354 Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της χώρας (βλέπε συνημμένο 2) εκφράζουν με κοινό ψήφισμά τους (βλέπε συνημμένο 1) την αντίθεσή τους σε αυτό, όπως φαίνεται από το απόσπασμα που ακολουθεί:
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αρνούμαστε να λάβουμε μέρος στο παιχνίδι προσβολής της αξιοπρέπειας και εκμετάλλευσης της δύσκολης θέσης των ανέργων και για το λόγο αυτό δε θα συμμετάσχουμε με οποιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες του προγράμματος, που σχεδιάζει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι προφανές ότι αφού δεν θα συμμετάσχουμε στην υλοποίησή του δεν μπορούμε να επιφορτιστούμε και το κόστος. Για το λόγο αυτό απαιτούμε οι θεσμοθετημένοι πόροι των δήμων μας, που συνδέονται με τους τρείς φόρους που αναγράφονται στην τροπολογία, να συνεχίσουν να μας καταβάλλονται χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση ή τροποποίηση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δηλώνουν επίσης, μέσω των εκπροσώπων τους Πάρι Κουκουλόπουλου δημάρχου Κοζάνης - Κώστα Ασκούνη δημάρχου Καλλιθέας την κατηγορηματική άρνησή τους στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν ο κ. Δήμαρχος ήταν ενήμερος της κίνησης αυτής, ποια ήταν η θέση την οποία κράτησε, τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα καθώς και ποιες προσλήψεις έχουν γίνει-αν έχουν γίνει- με τη λογική αυτή (βλέπε stage, ημιαπασχολούμενοι, απασχολήσιμοι, με καθεστώς μαθητείας κ.λ.π.).
Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του Δημ. Συμβουλίου και περιμένουμε την, ει δυνατόν, γραπτή ενημέρωσή μας καθώς και την τοποθέτηση του κ.Δημάρχου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: