Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η απάντηση του Δήμου στην ερώτηση της ΣΧΕΔίΑΣ και η σχετική αλληλογραφία

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου στην ερώτηση που κατέθεσε το περιοδικό μας σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε απο την εκπομπή πυκνού καπνού απο τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Παραθέτουμε παρακάτω την αλληλογραφία του Δήμου προς την ΠΥΡΚΑΛ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
Υμηττός 27/8/09
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δ/ΝΣΗ Ε.ΑΡ.Θ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ
ΘΕΜΑ:ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗς ΠΥΡΚΑΛ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει δεχθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες απο περιοίκους του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό για εκπομπή πυκνού μαύρου καπνού απο τις καπνοδόχους των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που συνορεύουν με την οδό Ανδρέα Λεντάκη την 27/8/09 και ώρα 9:30 π.μ.Οι καταγγελίες των δημοτών διαπιστώθηκαν και απο τις Υπηρεσίες του Δήμου μας.Παρακαλούμε για τον άμεσο έλεγχο απο την Υπηρεσία σας.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2η
Υμηττός 27/8/09
ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ
Υπόψη κ.Σιαφάκα Στέφανου
Προέδρου Δ.Σ.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει κατακλυσθεί απο παράπονα Δημοτών για εκπομπή πυκνού μαύρου καπνού απο τις καπνοδόχους των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που συνορεύουν με την οδό Ανδρέα Λεντάκη την 27/8/09 και ώρα 9:30π.μ.
Οι καταγγελίες των δημοτών διαπιστώθηκαν και απο τις Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Παρακαλούμε για την λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης της περιοχής.
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο Δήμος μας ήδη απευθύνθηκε στην Γενικη Δ/νση Περιβάλλοντος, Δ/νση ΕΑΡΘ, Τμήμα Ποιότητας Ατμόσφαιρας για τις επιβαλλόμενες μετρήσεις απο αυτούς.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: