Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η θέση του ΟΑΣΑ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Εξελίξεις έχουν προκύψει στο ζήτημα των σχεδιαζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμισεων. Τούτο έγινε αντιληπτό όταν το περιοδικό μας έλαβε τη σχετική αλληλογραφία του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΧΩΔΕ,ΟΑΣΑ) κατόπιν του αιτήματος που υπέβαλε στη Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τις επιστολές αυτές τις οποίες και παραθέτουμε αυτούσιες, ναι μεν χρειάζονται επιμέρους αλλαγές τα σχέδια του Δήμου, όμως είναι ξεκάθαρη η επιμονή της Δημοτικής Αρχής στις ειλημμένες αποφάσεις της.
Έτσι είναι εμφανής η αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα των κατοίκων ώστε καμία απόφαση να μην ληφθεί ερήμην τους. Το έχουμε πει αλλά το τονίζουμε ξανά.
Καμία απόφαση χωρίς εμάς.
Ο Υμηττός δεν είναι φέουδο κανενός.



Ο Α Σ Α
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε συνέχεια του (α) ανωτέρω σχετικού, με το οποίο η Υπηρεσία μας έλαβε την μελέτη που αφορά στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε περιοχές του Δήμου Υμηττού και ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΑ κατά την οποία δόθηκαν διευκρινήσεις που αφορούν τις εν λόγω αλλαγές, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας διαπίστωσε σε γενικές γραμμές ότι οι εν λόγω επεμβάσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν αρνητικά τις υπηρεσίες οδικής μαζικής μεταφοράς.
Επισημαίνουμε ότι η Υπηρεσία μας συναινεί στις εν λόγω αλλαγές υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις στις οποίες μας διαβεβαιώσατε ότι θα προβείτε προκειμένου να εφαρμοστεί η μελέτη:
1. Την μονοδρόμηση της οδού Σεβδικίου (με φορά από Βλαχερνών προς Παπαστράτου).
2. Την διαμόρφωση των οδών ήπιας κυκλοφορίας έτσι ώστε να διέρχονται τα οχήματα των Αστικών Συγκοινωνιών.
3. Την ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη που υπάρχει στην συμβολή των οδών Βλαχερνών και Βρυούλων ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο εν λόγω σημείο. Δεδομένου ότι οι τροποποιήσεις που θα υποστούν οι διερχόμενες λεωφορειακές γραμμές έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του μήκους και του χρόνου διαδρομής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθεί η οποιαδήποτε περαιτέρω κυκλοφοριακή επιβάρυνση.
4. Την αλλαγή του προτεινόμενου δικτύου ποδηλατόδρομου της 1ης Διαδρομής δεδομένου ότι από ένα τμήμα της εν λόγω διαδρομής θα διέρχεται συγκοινωνία και επιπλέον υφίσταται στάση των Αστικών Συγκοινωνιών.
5. Την διατήρηση του σημερινού πλάτους του οδοστρώματος στις οδούς από όπου θα διέρχονται τα οχήματα Αστικών Συγκοινωνιών.
6. Η στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος των οδών από όπου θα διέρχονται τα οχήματα Αστικών Συγκοινωνιών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στις ειδικές εσοχές που θα δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτό.
7. Να ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο σας, ώστε στα σημεία όπου χωροθετούνται οι υπάρχουσες στάσεις των Αστικών Συγκοινωνιών να μην προβλέπονται εσοχές θέσεων στάθμευσης.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον τοπική αυτοδιοίκηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σας υπενθυμίζουμε την πρόταση της Υπηρεσίας μας για την δημιουργία λεωφορειολωρίδας επί της οδού Κων/πόλεως ή επί της οδού Αθ. Διάκου στην οποία ανταποκριθήκατε θετικά.
Μετά τα ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας σε επίπεδο οριστικής αποφάσεων θα επανέλθει και θα γνωμοδοτήσει εκ νέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: