Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Τσιμπούκογλου

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Τσιμπούκογλου στις «Γειτονιές» κατακεραυνώνοντας πρόσωπα, εξιστορώντας γεγονότα και περιγράφοντας καταστάσεις, που έχει έρθει αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Υμηττού.Την παραθέτουμε αυτούσια από την εφημερίδα:


Είναι αλήθεια ότι εδώ και ένα χρόνο, ενώ έχει αγοραστεί καινούργιος εξοπλισμός – αυτοκίνητα, κάδοι – από το Δήμο, δεν αξιοποιείται.
Μέχρι και πριν λίγο καιρό, αυτή είναι η αλήθεια, ενώ ο Δήμος είχε αγοράσει καινούργιο εξοπλισμό, αυτός….καθόταν στις εγκαταστάσεις του Δήμου. Υπάρχουν ακόμα μηχανήματα, όπως ο μύλος πχ. Που βρίσκονται παροπλισμένα. Αλλά και τώρα που μέρος του εξοπλισμού έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Η πρέσα-πλυντήριο με την οποία εφοδιάστηκε ο Δήμος, δεν είναι η κατάλληλη. Η πλύση γίνεται με κρύο νερό, ενώ έπρεπε να υπάρχει καυστήρας. Τους το είχαμε επισημάνει αλλά δεν μας άκουσαν. Επέμεναν να πάρουμε εξοπλισμό χωρίς να ζητήσουν τις απόψεις μας και το αποτέλεσμα είναι οι δημότες του Υμηττού να μην έχουν την καθαριότητα που τους αξίζει. Η διοίκηση σε σημαντικό βαθμό συνεχίζει να κωφεύει και να μη λαμβάνει υπ’ όψιν της σοβαρά τις προτάσεις μας. Αλλά μας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και άλλα βιώνουμε εδώ και 3,5 χρόνια περίπου.
Είναι γνωστό ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν με τους εργαζομένους σε αυτούς να έχουν δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις. Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με αυτούς τους εργαζομένους; Επαρκούν γενικότερα οι εργαζόμενοι στους σταθμούς ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών;
Όχι, ασφαλώς και δεν επαρκούν για αυτό είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προσληφθούν στο Δήμο ως μόνιμο προσωπικό τα άτομα που είναι αναγκαία προκειμένου να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί όπως πρέπει εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Δυστυχώς, ενώ ήμασταν στην τελική φάση ώστε να προσληφθούν 8 άτομα ως μόνιμο προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου κα πιο συγκεκριμένα των σταθμών, η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να αλλάξει ως όφειλε τον κανονισμό που υπάρχει στους σταθμούς και έτσι με την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης που αφορά στα stage αλλά και στους συμβασιούχους, όλα είναι στον αέρα.
Ποια είναι η στάση των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Φέρνουν θέματα στα δημοτικά συμβούλια; Πως τοποθετούνται; Διότι από την εικόνα που έχουμε φαίνεται πως κρατούν στάση αναμονής σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων που προκύπτουν και δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση.
Κοιτάξτε, δεν θέλω να κρίνω τη στάση παρατάξεων, ούτε θέλω να κάνω χαρακτηρισμούς για το πώς αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι κανείς έως σήμερα δεν μας έχει καλέσει για να ακούσει τα προβλήματά μας., τις απόψεις μας, τις θέσεις μας. Αφού λοιπόν δεν μας καλούν εκείνοι, θα τους προσκαλέσουμε εμείς. Ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα καλέσουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε όποιον χώρο και αν ανήκουν προκειμένου να τους εκθέσουμε τα αιτήματά μας και τις λύσεις που προτείνουμε σε μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Υμηττού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: