Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η Διελκυστίνδα συνεχίζεται!


Εμμένει η Δημοτική Αρχή στην απόφαση που έχει πάρει (κόντρα στη θέληση της τοπικής κοινωνίας) για πεζοδρόμηση της Λεωφ. Κων/πόλεως. Παρόλο που η συγκεκριμένη απόφαση, έχει απορριφθεί απο την Περιφέρεια, έχει αποδειχθεί ότι θα επιβαρύνει υπέρμετρα τις γειτονιές γύρω απο την Αθαν. Διάκου, θα δημιουργήσει σοβαρές πιθανότητες ατυχημάτων μιας και η κυκλοφορία εκτρέπεται ανάμεσα στη Παπαστράτειο Σχολή και στο 1ο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, εν τούτοις κάποιοι φαίνεται να αδιαφορούν για όλα αυτά.
Έτσι σήμερα, στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου επιχειρείται να δρομολογηθεί πάλι απο την αρχή η εν λόγω απόφαση.

Συγκεκριμένα στο 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού Δημ. Συμβουλίου (αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος) προβλέπεται να συζητηθεί και προτείνεται προς έγκριση η τροποποίησή του με την προσθήκη του παρακάτω:
Κυκλοφοριακή Μελέτη Αξιολόγησης της Δοκιμαστικής Εφαρμογής της πεζοδρόμησης τμήματος της Λεωφ. Κων/πόλεως (πλατεία Αγ. Λαύρας έως πλατεία Υμηττού) με προϋπολογισμό 14.500 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Δήμο.
Σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, η Δημ. Αρχη δεν διστάζει να δαπανά δεξιά και αριστερά σε μελέτες δεκάδες χιλιάδες ευρώ (μιας και αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μελέτη) προκειμένου να ξαναπροσπαθήσει να υλοποιήσει μια απόφαση η οποία ξεκάθαρα πλέον βρίσκει απέναντί της την τοπική κοινωνία.
Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε.

Οι Υμηττιώτες δεν θα δεχτούν καμία απόφαση ερήμην τους.
Θα αγωνισθούν ώστε να γίνεται σεβαστό το δικαίωμά τους για ζωή μέσα σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον.
Δεν θα δεχθούν τους οποιουσδήποτε ναπολεόντιους σχεδιασμούς εις βάρος της ποιότητας της ζωής τους.
Ο Υμηττός δεν είναι φέουδο κανενός
.

2 σχόλια:

αμαν πια! είπε...

Συγγνωμη αλλα εγω ειδα καμια 20αρια ατομα τις προαλλες...
Αρα οι κατοικοι ειναι συμφωνοι με το να γινει η ζωη τους μαρτυριο...
Ετσι δεν ειναι? Τι αλλο μπορει να ειναι?
Δηλαδη οι δυο κοπελες που πληρωνουν δικηγορο τι ειναι???


Μπραβο στα κοριτσια( ξεχασα, μονο αυτες εχουν παιδια που πανε σχολειο τα αλλα καθονται σπιτι και διαβαζουν απο κει)



δλ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΝΤΗΣ είπε...

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Η κινητοποίηση στο Δημ. Συμβούλιο ήταν βιαστική και πρωτοβουλιακά από ένα-δύο άτομα λόγω έλλειψης χρόνου. Πρέπει να ενημερωθεί ΟΛΗ η κοινωνία του Υμηττού και αυτό δεν θα το πράξει βέβαια η Δημ. Αρχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινητοποιηθεί και η επιτροπή κατοίκων οπότε θα υπάρχουν νέα !