Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Παραλειπόμενα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

Ένταση επικράτησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στην οποία παρεβρέθησαν και πολλοί κάτοικοι του Δήμου μας. Πιό συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συζήτησης του 11ου θέματος, στο οποίο προβλεπόταν η ψήφιση κονδυλίου που αφορούσε στην Κυκλοφοριακή Μελέτη Αξιολόγησης της Δοκιμαστικής Εφαρμογής της πεζοδρόμησης τμήματος της Λεωφ. Κων/πόλεως (πλατεία Αγ. Λαύρας έως πλατεία Υμηττού) με προϋπολογισμό 14.500 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Δήμο, ανέβηκαν οι τόνοι από την έντονη κριτική που άσκησαν στο συγκεκριμένο θέμα τόσο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όσο και οι παριστάμενοι κάτοικοι.
Κατόπιν αυτού και με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η συνεδρίαση διακόπηκε για μερικά λεπτά.Στην επανάληψη τον λόγο πήρε από την πλευρά των κατοίκων της Αθ. Διάκου ο εκπρόσωπος και δικηγόρος τους κ. Αλεξόπουλος. Στην άκρως ενημερωτική, διεξοδική όσο και καίρια τοποθέτησή του κατέδειξε τόσο τiς προβληματικές και αντιοικολογικές επιπτώσεις της σκοπούμενης εφαρμογής όσο και το παράτυπο αλλά κυρίως παράνομο της συγκεκριμένης υλοποίησης.Ήταν μάλιστα τόσο καθοριστική η παρέμβαση του κ. Αλεξόπουλου ώστε τόσο σύμβουλοι της πλειοψηφίας όσο και ο Δήμαρχος κ. Ζούπας αναγκάστηκαν να προτείνουν την τυπική και μόνο ψήφιση του επίμαχου ζητήματος.
Ειδικά μάλιστα ο Δήμαρχος βλέποντας την έκταση των αντιδράσεων αλλά και το εύλογο της ενστάσεως των κατοίκων, δήλωσε και δεσμεύτηκε με αυτή την δήλωση, ότι δεν θα προχωρήσει σε καμμία αλλαγή χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Υμηττιωτών.

Μένει να δούμε αν θα εμμείνει στην δήλωσή του αυτή και αν θα τιμήσει τον λόγο του!

2 σχόλια:

αμαν πια! είπε...

Σαν νεος δημοτης μου εκανε εντυπωση

1) οτι ο ενας απο το συμβουλιο μενει Φιλοθεη (αλλα θελει να μετακομισει Υμηττο!) και ο αλλος Βουλα! Κατα τα αλλα αποφασιζουν για το μελλον των παιδιων μας και για το πως θα καταφερουμε να τα παμε σχολειο!
2) Αδιαφορια των κατοικων, καμια 20αρια ηρθαν στο συμβουλιο!
3) Καλες οι μακετες που θα μας φτιαξει ο Δημαρχος, μπορει να δειχνει την αυξηση της κινησης και ρυπανσης στην Αθανασιου Διακου ?
Ακουσα να λενε οτι το προβλημα θα λυθει οταν οι οδηγοι δουν οτι μποτιλιαρει ο δρομος και σταματησουν να πηγαινουν απο εκει!!! Αυτο αναφερθηκε σαν λυση!!!
Αντι να δυνουμε κινητρα και να βρισκουμε σωστες λυσεις, αποφασιζουν με γνωμονα σχεδια και ιδεες το '78!
Αλλα δεν φταινε αυτοι... αυτους αξιζουμε να εχουμε και θα ηταν αδικο να ειχαμε αλλους. Ετσι για να καθομαστε να βλεπουμε ποδοσφαιρο και να μην ανυσηχουμε για το μελλον των παιδιων μας, της ασφαλειας τους και του περιβαλλοντος που εχουμε καταστρεψει.

δλ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΝΤΗΣ είπε...

Τα τελευταία νέα είναι ότι αφενός η Δημ. Αρχή σκοπεύει να φέρει το θέμα στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο, αφετέρου η Επιτροπή κατοίκων ετοιμάζει γενική συνέλευση. Όποιος/α φίλος/η θέλει να ενημερωθεί μπορεί να στείλει το e-mail του ή το τηλέφωνό του στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΣΧΕΔίΑΣ.
ymittos9@yahoo.gr