Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ερώτηση της ΣΧΕΔίΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Ερώτηση κατέθεσε το περιοδικό μας σχετική με την προσφυγή που έκανε η Δημοτική Αρχή στην Περιφέρεια, συνεχίζοντας την "κόντρα" με τους κατοίκους και την Ανοικτή Επιτροπή Κατοίκων.
Το αίτημα παραμένει: ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ / ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Όλη η Ερώτηση είναι η εξής :

ΥΜΗΤΤΟΣ 2/10/09
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΥΠΟΨΗ
ΔΗΜΑΡΧΟ κον ΖΟΥΠΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κας ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΕΛΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ:1. Απόφαση 136/2009 Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Υμηττού.
2.Απόφαση 78/2009 Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Υμηττού.
3.Προσφυγής από 20/7/09 Συλλόγου Καταστηματαρχών και Εμπόρων Υμηττού.
4.Απόφαση 30592/19527 & 30594/19529 της Περιφ. Αττικής.



Ως γνωστόν με το τέταρτο σχετικό, για το οποίο ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο Καταστηματαρχών & Εμπόρων Υμηττού, ακυρώθηκαν οι (υπ’αρ. 1 & 2 σχετικά) αποφάσεις του Δήμου μας, οι οποίες αφορούσαν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες προτίθεστε να εφαρμόσετε.
Οι λόγοι ακύρωσης των αποφάσεων είναι απολύτως ουσιαστικοί. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά την λήψη αυτών δεν είχε παρθεί η έγκριση τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και από τον ΟΑΣΑ, εγκρίσεις απολύτως απαραίτητες.
Ακόμη απουσιάζει ο κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου καθώς επίσης στις αποφάσεις προτείνεται η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Κων/πόλεως, ενώ στην απόφαση 137/2009 προβλεπόταν η μετατροπή του σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Εδώ και αρκετούς μήνες, κάτοικοι απ’όλες τις γειτονιές του Υμηττού έχουν οργανωθεί στην Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατοίκων και μέσω αυτής παρεμβαίνουν στο ζήτημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες θα αλλάξουν άρδην την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας. Για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει την παράταση της διαβούλευσης, ώστε να τοποθετηθούν αλλά και να προτείνουν ουσιαστικές και λειτουργικές λύσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των γειτονιών.
Η Δημοτική Αρχή παρ’ όλα αυτά έχει επιλέξει τις συνοπτικές όσο και τυπικές διαδικασίες (βλέπε «διαβούλευση»), έχοντας προαποφασίσει τη στάση την οποία θα κρατήσει. Μιλάμε δηλαδή για μια διελκυστίνδα ανάμεσα στην τοπική κοινωνία από τη μια και την Δημοτική Αρχή από την άλλη. Η εμμονή μάλιστα στις γρήγορες και ρηχές αποφάσεις είναι αυτή η οποία οδήγησε στην ακύρωση της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Αττικής για τους πιο πάνω λόγους.
Ενώ λοιπόν η απόφαση της Περιφέρειας είναι πλήρως τεκμηριωμένη και καταδεικνύει τις παρατυπίες του Δήμου, αντί να μπούμε σε μια εκ του μηδενός συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις οποίες θα ήθελε η τοπική κοινωνία, μαθαίνουμε ότι βεβιασμένα η Δημοτική Αρχή προέβη σε προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006.
Θα θέλαμε στα πλαίσια της ενημέρωσης να μας πληροφορήσετε για την προσφυγή αυτή, όπως επίσης στα πλαίσια της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας να μας χορηγήσετε αντίγραφα από την προσφυγή σας καθώς επίσης και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο.
Στον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής σημειώθηκε ένταση γύρω από ζητήματα διαχείρισης και διεκπεραίωσης που αφορούσαν στο δημοτικό έργο.
Το περιοδικό μας επέλεξε να τοποθετηθεί αναδεικνύοντας το ζήτημα των δημοκρατικών διαδικασιών ως πρωτεύον και ουσιαστικό για το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τούτο πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετηθεί άριστα από την ευρύτατη ενημέρωση στο θέμα αυτό του περιοδικού μας, της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Κατοίκων ή οποιοδήποτε άλλου συνδημότη μας το επιθυμεί.
Αναμένοντας τις ενέργειές σας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και βοήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: