Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Πρόταση ψηφίσματος της ΣΧΕΔίΑΣ για την απαγωγή του εκπαιδευτικού Λερούνη,

Την Δευτέρα 7-9-09 απήχθη από ενόπλους στις πεδιάδες των Καλάς ο Έλληνας εκπαιδευτικός Θανάσης Λερούνης. Ο συγκεκριμένος δάσκαλος , διακεκριμένος μέλος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας, εδώ και 15 χρόνια προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του βοηθώντας τους Καλάς τόσο στο πεδίο της εκπαίδευσης όσο και στο πεδίο της διατήρησης των παραδόσεών τους, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο τους ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τη χώρα μας μαζί τους.

Εξαιτίας της απαγωγής αναπτύσσεται ένα ολοένα και μεγαλύτερο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Θανάση Λερούνη το οποίο πιέζει την πακιστανική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της απελευθέρωσής του.
Έτσι αρκετοί φορείς (όπως η ΕΤΕ, δηλ. η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών), μη κυβερνητικές οργανώσεις (όπως οι Γιατροί του Κόσμου) αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (όπως ο Δήμος Αγ. Αναργύρων, ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κ.λ.π.) με συλλογή υπογραφών αλλά και ομόφωνα ψηφίσματα προσπαθούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.
Στα πλαίσια αυτά το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ προτείνει στο Δημ. Συμβούλιο προς ψήφιση και προώθηση προς τις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Εξωτερικών, Πρεσβεία του Πακιστάν ή επιτροπές αλληλεγγύης) το παρακάτω ψήφισμα:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
«Το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Υμηττού εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την απαγωγή του Θανάση Λερούνη από ενόπλους στην περιοχή των Καλάς την Δευτέρα 7/9/09.
Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του εκπαιδευτικού που για 15 χρόνια έχει αναπτύξει ένα τεράστιο έργο στο ανθρωπιστικό και κοινωνικό πεδίο στην περιοχή και έχει συμβάλει στην εκπαίδευση, αλλά και στην διατήρηση της παράδοσης της φυλής των Καλάς.
Ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την Πακιστανική Κυβέρνηση ώστε να συμβάλει στην άμεση και ασφαλή απελευθέρωση του Έλληνα εκπαιδευτικού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: