Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Νέα απόρριψη από την Περιφέρεια!


Την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου συζητήθηκε στην Ειδική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής η προσφυγή του Δήμου Υμηττού με την οποία ζητούσε την άρση της απόφασης του Γεν.Γραμματέα της η οποία ακύρωνε την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Έχοντας στα χέρια μας την προσφυγή του Δήμου μείναμε έκπληκτοι με το περιεχόμενό της.
Σε αυτήν λοιπόν διαβάζουμε "ότι το σύνολο των δημοτών του Υμηττού έχει υποδεχθεί με χαρά την επίδικη πεζοδρόμηση" (!!!).
Ακόμη, όσον αφορά την έγκριση απο τον ΟΑΣΑ, σε άλλα σημεία της αναφέρεται ότι η έγκριση αυτή δεν απαιτείται ενώ σε άλλα ότι θα ζητηθεί ως απαραίτητη.
Τέλος στο έγγραφο του Δήμου Υμηττού γίνονται απίστευτες αλχημείες στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί πως η απόφαση μετατροπής της Κων/πόλεως απο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετεξελίχθηκε σε πεζοδρόμηση.

Σε μια διαδικασία η οποία κράτησε πάνω απο πέντε ώρες η Δημαρχιακή Αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετατρέποντας το κρέας σε ψάρι.

Οι προσπάθειές της όμως έπεσαν στο κενό και η Περιφέρεια εκ νέου ακύρωσε την 136/2009 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου καθώς και τμήματα της 137/2009 απόφασης οι οποίες αφορούν στις ρυθμίσεις τις οποίες προτίθεται να εφαρμόσει.

Εδώ και αρκετούς μήνες το περιοδικό μας, συμμετέχοντας στις σχετικές διαβουλεύσεις αλλά και στην Ανοικτή Επιτροπή Κατοίκων, επεσήμανε τόσο το πρόχειρο και εικονικό της διαδικασίας όσο και τα προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει η πεζοδρόμηση της Λ. Κων/πόλεως.
Εις μάτην. Κάποιοι/ες μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο επιμένουν πεισματικά εν είδει προσωπικού γοήτρου και αρνούνται όχι μόνο να συνομιλήσουν ουσιαστικά και δημοκρατικά με την κοινωνία του Υμηττού αλλά και να δούν τα προβλήματα τα οποία θα προκαλέσουν οι αποφάσεις τους.
Μαθαίνουμε ότι παρ'ότι οι αποφάσεις της Δημαρχιακής Αρχής έχουν απορριφθεί είτε απο τα αρμόδια όργανα (Περιφέρεια) είτε απο την κοινωνία του Υμηττού (στη συντριπτική πλειοψηφία της) θα επιμείνουν στην μέχρι τώρα αδιέξοδο πορεία τους.

Όμως το γινάτι βγάζει μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: