Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δ. Ηλιούπολης: Κοινωνικό Παντοπωλείο με χρήματα των αιρετών

Από την ιστοσελίδα της "Αυτοδιοίκησης"

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 6/12, στην οδό Ποσειδώνος 49, στάση Νησάκι, ο Δήμος Ηλιούπολης εγκαινιάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του οποίου -όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του δήμου «όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κ.Π. καλύπτονται από το 20% των κρατήσεων απ τους μισθούς του δημάρχου και των αντιδημάρχων, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο δήμος δεν επιβαρύνεται οικονομικά ούτε ένα ευρώ».

Σε ποιους απευθύνεται

Προκειμένου η προσπάθεια να ευοδωθεί, και να στηρίξει ουσιαστικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα κριτήρια, βάσει των οποίων θα εκδίδεται η κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δικαιούχοι της κάρτας είναι όλοι οι δημότες Ηλιούπολης που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, άποροι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι (κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ).

Ανάλογα με την αναγκαιότητα της βοήθειας προβλέπονται δύο κατηγορίες δικαιούχων κάρτας, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, που έχουν θεσπιστεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου:

Η πρώτη κατηγορία αφορά στα άτομα με πλήρη οικονομική αδυναμία: οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας προμηθεύονται εντελώς δωρεάν μία ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας κόκκινου χρώματος.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε άτομα με μερική οικονομική αδυναμία: Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με μεγάλη έκπτωση 20-30%, με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας κίτρινου χρώματος.

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν βεβαίως να κάνουν τις αγορές τους σε οικονομικές τιμές όλοι οι Ηλιουπολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

«Πρέπει να τονιστεί ότι από την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηλιούπολης και καταλήγει:

«Γιατί με τον τρόπο αυτόν θα ενισχύουν την προσπάθεια, και θα βοηθούν το συνάνθρωπό τους, αφού το επιπλέον κέρδος από την πώληση των προϊόντων θα επανεπενδύεται για αγορά τροφίμων, τα οποία θα διατίθενται στους δικαιούχους της κάρτας συμπολίτες μας, με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των παρεχομένων ειδών. Από τα έσοδα θα καλύπτεται επίσης και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Παντοπωλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: