Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Φρένο στις διακοπές ρεύματος λόγω χαρατσιού από δικαστήριο Αττικής

Ικανοποιήθηκε σε πρώτο στάδιο η ομαδική προσφυγή δημοτών του Ηρακλείου Αττικής κατά του χαρατσιού, καθώς το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας διέταξε να μη διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 26 δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος λόγω της βεβαρημένης οικονομικής τους κατάστασης (άνεργοι, πολύτεχνοι, ανάπηροι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλοεισοδηματίες). Πρόκειται για την πρώτη ομαδική προσφυγή στο Λεκανοπέδιο Αττικής που γίνεται δεκτή δικαστικά και αφορά την ουσία του ζητήματος του ειδικού τέλους ακινήτων. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.
«Η απόφαση αυτή, αποτελεί μια ηχηρή απάντηση περί της νομιμότητας του ειδικού τέλους, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της επιβολής του. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια υπεράσπισης του οικογενειακού εισοδήματος από άδικες και αυθαίρετες επιθέσεις στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την ανάγκη της δημοσιονομικής ανόρθωσης της χώρας, καθώς και το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανώδυνα. Διαφωνούμε όμως και αντιστεκόμαστε σε ρυθμίσεις που στερούνται κοινωνικών κριτηρίων, σε μέτρα που επιβάλλονται αγνοώντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας».

Από την ιστοσελίδα "Αυτοδιοίκηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: