Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κι όμως! Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους στα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ του Δήμου Βύρωνα (παιδικοί σταθμοί, αθλητισμός, πολιτισμός ) με επιστολή που υπογράφουν ζητάνε από το Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν απόφαση και να ενσωματωθούν τα Ν. Π και οι εργαζόμενοι σε αυτά στο Δήμο.
Ακολουθεί η  επιστολή των εργαζομένων.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ   Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το Δήμαρχο Βύρωνα, τους Δημοτικούς Συμβούλους
και το Συμπαραστάτη του Δημότη.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βύρωνα, αντιστεκόμαστε στη βούληση της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης  και  των Μνημονίων να εξαφανίσει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους . Οι προαναφερόμενες πολιτικές θέτουν σε  κίνδυνο  την λειτουργία των ΝΠΔΔ ανοίγοντας  δρόμο στην κατάργηση τους ή στην μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, ή στην ιδιωτικοποίηση τους . Οποιαδήποτε από τις παραπάνω εξελίξεις, θα είναι σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου,  που αφορά στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης,  η  μνημονιακή συγκυβέρνηση προτείνει την κατάργηση  των  Νομικών  Προσώπων  των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητισμού -  Πολιτισμού και της  Πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές,  μέσω  προεδρικού  διατάγματος.  Με αυτόν τον τρόπο καταργείται το αυτοδιοίκητο των Δήμων, καθώς  τα δημοτικά συμβούλια δεν θα έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων.
Στο δήμο μας τα Νομικά Πρόσωπα αυτά είναι,  οι Παιδικοί Σταθμοί, ο Οργανισμός   Αθλητισμού -  Πολιτισμού(ΟΠΑ) και το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στην τοπική κοινωνία.
 Το σημερινό νομικό πλαίσιο επιτρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια, εάν έχουν την βούληση, να αποφασίσουν και να μεταφέρουν τα Ν. Πρόσωπα και τους εργαζόμενους σε αυτά, στο Δήμο. Η λύση αυτή είναι η μοναδική και η ενδεδειγμένη για την διασφάλιση της παροχής των δημοτικών υπηρεσιών και την εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων.
Επειδή  η λειτουργία των  ΝΠΔΔ και το εργασιακό μας μέλλον  εξαρτάται από τη πολιτική  βούληση του Δημάρχου και των μελών του  Δημοτικού Συμβουλίου,  απευθυνόμαστε στον καθένα και στην κάθε μία από εσάς και σας καλούμε ΤΩΡΑ να αποφασίσετε να εντάξετε όλα τα ΝΠΔΔ και όλους τους εργαζόμενους σε αυτά και όχι να εφαρμόσετε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Αύριο θα είναι αργά…..
Οι ευθύνες που αναλαμβάνει ο κ. Δήμαρχος, το  Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ξεχωριστά  είναι τεράστιες και ιστορικές.  
Απαιτούμε την άμεση ένταξη των Νομικών Προσώπων και των εργαζομένων σε αυτά, στο Δήμο γιατί μόνον έτσι θα διασφαλιστεί  η διατήρηση και η συνέχεια του κοινωνικού χαρακτήρα  των υπηρεσιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης δεν θα κινδυνεύσουμε να δούμε το δρόμο της απόλυσης  όλοι εμείς που  εργαζόμαστε   σε  αυτά.
Ακολουθούν υπογραφές:

Δεν υπάρχουν σχόλια: