Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εντός του Αυγούστου ανακοινώσεις για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
To «σπάσιμο» της ΛΑΡΚΟ σε «καλή» και «κακή», τη συγχώνευση ή αναστολή λειτουργίας των διάφορων λειτουργικών μονάδων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και τη συνένωση τμημάτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) με άλλες εταιρείες αλλά και μειώσεις στο προσωπικό και στις τρεις υπό αναδιοργάνωση επιχειρήσεις φαίνεται ότι περιλαμβάνονται στα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση.
Χθες το θέμα ΛΑΡΚΟ, εταιρείας με 1.050 εργαζομένους, απασχόλησε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη. Στη σύσκεψη τέθηκαν και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), καθώς εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης των συμβούλων αναδιάρθρωσης, βάσει του νέου προγράμματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η ΕΑΣ απασχολεί 950 εργαζόμενους και η ΕΛΒΟ 375 άτομα.

Το πόρισμα των συμβούλων θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ως το τέλος Αυγούστου, καθώς η ιδιωτικοποίησή τους τοποθετείται για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: