Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τότε με τρίκυκλα, τώρα με δίκυκλα: Δυσωδία παρακράτους αποπνέει η επίθεση της χα στα νότια

Το απόγευμα της Τετάρτης 10/7, η φασιστική συμμορία της Χ.Α. πρόσθεσε μία ακόμη επίθεση ενάντια στο λαό των νοτίων προαστίων. Τα φασιστοειδή μη μπορώντας να ανεχτούν τις συνεχείς απαντήσεις που δίνει ο λαός της περιοχής στις συνεχόμενες προκλήσεις τους οργάνωσαν μία ακόμα "φάλαγγα θανάτου" στην περιοχή.
Η συμμορία των δολοφόνων είχε οργανώσει καλά την θρασύδειλη επίθεση της και είχε την απόλυτη στήριξη της αστυνομίας. Με πενήντα περίπου μηχανές που είχαν συγκεντρωθεί από όλη την Αθήνα και με συνοδεία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού πέρασαν από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου μπροστά από το Α.Τ. Ηλιούπολης και διασχίζοντας απροκάλυπτα την Ηλιούπολη πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση στον "ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο" στην Ηλιούπολη, προκαλώντας καταστροφές και τραυματίζοντας όσους ήταν παρόν, ενώ στη συνέχεια προκαλώντας και τρομοκρατώντας τους περίοικους διέσχισαν περιοχές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι φασίστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εδραιώσουν την παρουσία τους
στην ευρύτερη περιοχή, να χτυπήσουν κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα που αντιστέκεται και να πλήξουν το αγωνιστικό φρόνημα λαού και εργαζομένων. Οι συνεχείς επιθέσεις τους στην περιοχή δεν αποδεικνύουν απλά το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χρυσή αυγή και οι λοιπές φασιστικές συμμορίες είναι το μακρύ χέρι του κράτους για το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και ότι πάντα είχαν τη διακριτική κάλυψη της αστυνομίας αλλά και ότι σταδιακά αποτελεί τμήμα ενός συντεταγμένου παρακρατικού μηχανισμού που δρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής σε επιχειρησιακό επίπεδο, γυρνώντας μας πίσω στις μαύρες εποχές του ’50 και του ’60.

Το βάθεμα της κρατικής καταστολής και η ένταση του κρατικού αυταρχισμού αναδεικνύουν νέα καθήκοντα για το λαϊκό και εργατικό κίνημα, την ανάγκη δηλαδή της οργανωμένης και συστηματικής περιφρούρησης του απέναντι σε κάθε πρόκληση και επίθεση κράτους, παρακράτους και φασιστικών συμμοριών. Ειδικά και σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη νέα επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαίου στους εργαζόμενους (ΕΡΤ, απολύσεις στο δημόσιο, κ.α.) και τα δημοκρατικά δικαιώματα (υπόθεση Σακκά, επέμβαση ΜΑΤ στα Προπύλαια, κ.α.)

Πλέον, σε όλη την περιοχή της νότιας Αθήνας επιβάλλεται η συντονισμένη κοινή δράση όλων των αγωνιστών, όλων των αγωνιστικών κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων, των σωματείων των εργαζομένων και του κινήματος. Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να δώσουμε απο κοινού μία ηχηρή, μαζική απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της φασιστικής συμμορίας στην περιοχή των νοτίων προαστίων.


Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια
www.facebook.com/prwtantifanotia - prwtantifanotia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: